Over mij

Pix

stephankoopmansNa een loopbaan als leraar, waarvan de laatste tien jaar in het vak Nederlands,  begon ik thuis het schrijven te missen. Geen formele e-mails meer, geen rapporten, geen brieven. Een half jaar later kwam ik de #WOT tegen: iedere donderdag een stukje schrijven over een opgegeven woord, dat leek mij wel wat. Na drie weken proefdraaien besloot ik mijn schroom te laten varen en wekelijks een column aan te bieden, doorgaans op basis van het woord van de week, soms ook op eigen initiatief. Het ging een eigen leven leiden.

Een vriendin schreef me: Je hebt de lezer steeds een inkijkje gegeven in jouw leven, de gelegenheid gegund jou stukje bij beetje te leren kennen in tijden van voor- en tegenspoed, soms met serieuze, dan weer met humorvolle zelfreflectie. Heb vaak om je zo herkenbare verhalen gelachen, maar ook pijn , vraagtekens – al dan niet tussen de regels door – kunnen lezen en ook voelen, waardoor ik een kant van je zag die ik nog niet kende, maar zeer kon waarderen.

Hier heb ik niets aan toe te voegen.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Over mij

 1. Schrijven doe ik graag.
  Het lukt steeds beter en geeft mij daardoor meer plezier.
  De schrijfopdrachten lees ik soms.

  Mijn onderwerpen komen mij aanwaaien.
  Het uitwerken van een opgegeven titel of onderwerp lukt mij niet.

  Vriendelijke groet,

 2. Vreemd (?) dat ik uit nieuwsgierigheid Alphons Koopmans google en niet tref, maar via Stephan jouw foto zie en er voor mij na bijna 50 jaar geen twijfel mogelijk is: jij bent zijn broertje. En uiteraard van Erik.
  Toen ik Alphons ontmoette was ik nog erg jong, te jong. Hij was erg serieus en ik was nog in het stadium van heel veel willen ervaren en ontdekken.
  Kortom: ik maakte een einde aan onze verbintenis en hij en ik gingen onze eigen weg.

  Ik heb hem jaren daarna nog een keer ontmoet. Beiden waren we druk bezig om een leven vorm te geven.

  Nu ik met pre pensioen ben (sinds 01-08-21} vraag ik me af hoe het met jullie is gelopen: Erik (ik hoorde via via een contact uit Dordt dat hij is overleden) Alhons, jij en Caroline.

  Jouw blog heb ik met veel plezier gelezen en sommige passages herken ik zeker.

  Met vriendelijke groet,
  Cora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: