#WOT 30: Googelen

06. Krommedijk

     0

Ik was veertien en probeerde de geheimen van het leven via mijn transistorradio te ontrafelen. Paul Simon had me al geleerd dat een rots geen pijn voelt en een eiland nooit huilt, en daarom spitste ik mijn oren toen ik hem samen met Art Garfunkel mrs. Robinson hoorde bezingen.

img079

Where have you gone, Joe DiMaggio, our nation turns its lonely eyes to you.

Het was van levensbelang om uit te vinden wie deze DiMaggio was en mijn jarenlange zoektocht naar Joe begon in juni 1968, toen Mrs. Robinson de Top 40 kwam binnenlopen. De kleine Winkler Prins-encyclopedie bracht geen uitkomst, mijn vader keek me aan of ik gek was en ook mijn klasgenoten gaven niet thuis. Mijn lerares Latijn vond de vraag in ieder geval gerechtvaardigd, maar kon me niet helpen. Joe bleef een mysterie. Bestond hij eigenlijk wel?

Drie jaar later was ik oud genoeg om naar de film The graduate te gaan, want ik wist inmiddels dat mrs.Robinson daarin een hoofdrol speelde. Toen de lichten in de bioscoopzaal weer aangingen, kon ik Ann Bancroft nooit meer vergeten en was ik geen stap dichter bij Joe DiMaggio gekomen.

Googelen ~ 1) Informatie zoeken op het internet 2) Zoeken naar informatie op het internet, voornamelijk met google. 3) Zoeken naar informatie op internet

Marilyn Monroe lichtte de eerste tip van de sluier op. Zij kreeg van Elton John de hoofdrol in Candle in the wind, en naar aanleiding hiervan verscheen er in de krant een stukje over haar. DiMaggio bestond wel degelijk, was Marilyn’s tweede echtgenoot geweest en blijkbaar een beroemd honkballer. Met deze informatie was het raadsel snel opgelost. De afdelingen films en sport van de boekhandel vertelden de rest van het verhaal, dat na al die jaren zoeken toch een beetje tegenviel.

Gisteren heb ik mijn zevenjarige zoektocht naar DiMaggio dunnetjes overgedaan. Na tien minuten wist ik alles wat ik wilde weten over Joe, Marilyn, Elton en Lady Di, hoofdrolspeelster in de remake van Candle in the wind.

Googelen naar levensgeheim leverde geen bruikbare informatie op.

 

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten, vervolgens door Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Print Friendly, PDF & Email

Post-navigatie:
Wat je niet wil missen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: