#WOT32: Irritatie

13. Zilverschoon

     0

Afgelopen week gekeken naar een programma over Agnetha Fältskog, je weet wel, de blonde zangeres van Abba. Altijd interessant, beroemdheden die zich terugtrekken in vergetelheid omdat ze te lang hun introverte kant hebben verwaarloosd. Tot het bloed weer kruipt waar het niet gaan kan.

Het was onvermijdelijk dat er in de documentaire ook een aantal muzikale Abba-hoogtepunten voorbij kwamen, en in de dagen erna betaalde ik hiervoor een stevige prijs. De volgende ochtend al werd ik wakker met de staccato-synthesizertonen van Does your mother know?, en dagenlang was ik ongewild toehoorder bij deze flirt van Björn Ulvaeus met een veel jonger meisje.


Irritatie ~ 1) Aanstoot 2) Branderigheid 3) Ergernis die branderig aanvoelt (crypt.) 4) Ergernis 5) Geraaktheid 6) Geprikkelde stemming 7) Geprikkeldheid 8) Korzeligheid 9) Kriebels 10) Misnoegen 11) Ontstemming 12) Prikkeling 13) Prikkels 14) Verbittering 15) Verontwaardiging 16) Wrevel


 

Mijn muzikale irritatierecord ligt stevig in handen van Madonna. Nu had Madonna voor mij altijd al iets irritants, misschien wel omdat ik de combinatie Madonna en Like a virgin ronduit godslasterlijk vond, de heilige maagd Maria verleidend in kant en tule, dat kan niet. Om vervolgens je dochter Lourdes te noemen … een katholieke opvoeding blijft je altijd bij.

In de zomer van 1998 gingen wij naar ons vakantiedorpje in Zuid-Frankrijk, een camping met veel oude bekenden, onder de rook van Narbonne en in het zicht van de Middellandse Zee. Mijn kinderen waren trouwe kijkers van de Dag Top 5 van TMF, en terwijl ik met kampeerspullen heen en weer liep, kwam Madonna’s Ray of light voorbij. Op de autoroute du soleil was het al raak: quicker than a ray of light, quicker than a ray of light … Drie vakantieweken lang was Madonna mijn ongewenste metgezel, misschien ook wel omdat ik het antigif niet bij me had: gewoon zo’n nummer een paar keer draaien om er van af te zijn.

Maar weet je wat nu het gekke is? Langzamerhand ben ik van Ray of light gaan houden. Het antigif is een verslaving geworden en deze onweerstaanbare Madonna heb ik toegevoegd aan mijn guilty pleasures.

Zou dat de bron van irritatie zijn, dat je van iets wil houden, maar het van jezelf niet mag? Misschien ga ik ooit nog wel voorop in een polonaise.

 

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten, vervolgens door Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Print Friendly, PDF & Email

Post-navigatie:
Wat je niet wil missen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: